Cígera mrzel neuznaný gól: Súper bol kvalitný, to treba priznať

08.05.2017 Celý región

Kolín 8. mája (TASR) - Tréner slovenských hokejistov Zdeno Cíger bol po zápase s Lotyšskom nespokojný s efektivitou, ale potešila ho snaha hráčov. Jeho zverenci sa v nedeľňajšom súboji A-skupiny MS viackrát dopustili zbytočných faulov, no tie boli podľa kouča výsledkami veľkej snahy. Najviac ho však mrzel neuznaný gól Andreja Kudrnu, ktorý za stavu 0:1 dostal puk do lotyšskej bránky.

Sporný moment sa udial ešte v prvej tretine, no v mysliach hráčov i trénerov po zápase silno rezonoval. "Je to veľká škoda. Hrali sme dobre, hráčom nemôžem uprieť snahu. Nechcem sa vyhovárať na neuznaný gól, ale mal určite platiť. Som rád, že sme hrali až do konca a bojovali o výsledok," povedal Cíger na pozápasovej tlačovej konferencii. Lotyši ukázali svoju silu v presilovkách, v ktorých dosiahli všetky tri góly. "Ukázali, že ich majú kvalitné, ťažko sa bránili. Pri druhom góle Girgensonsa sme to mohli riešiť inak, ale prvý bol nešťastný. Súper bol však kvalitný, to treba priznať," poznamenal kormidelník SR.

Prvú početnú výhodu mali hráči z Pobaltia už na začiatku zápasu, keď bol na 5 minút a do konca zápasu vylúčený Tomáš Matoušek. Dlhé päťminútové oslabenie bolo neskôr zvýraznené ďalším vylúčením. V trojici sa hráči s dvojkrížom na dresoch ubránili, Lotyši však napokon dokázali so šťastím skórovať pri hre piatich proti štyrom. "Matoušek chcel v tom súboji urobiť maximum. Ja som to poriadne nevidel, stalo sa to pri striedačke, ale podľa mňa to nemuselo byť vyhodnotené tak prísne. Nás však viac mrzí neuznaný gól," posťažoval sa slovenský tréner.

Na nedisciplinovanosť doplatili jeho zverenci aj v tretej tretine, keď najskôr kapitán Vladimír Dravecký skvelou prihrávkou v presilovke ponúkol gól Michelovi Miklíkovi, vzápätí sa však dopustil zbytočného útočného faulu. "Nikto nie je nadšený, keď urobíme faul. Ale opakujem, že všetko vychádza zo snahy. Nemôžem predsa hráčom povedať, aby sa nezrážali a aby radšej robili oblúky okolo. Bol to súboj. Stalo sa," konštatoval Cíger, ktorý bol spokojný nielen s výkonom brankára Jána Laca, ale aj hráčov. "Ja som rád za výkon proti Lotyšsku. S Talianskom to bolo nervózne, tentokrát hrali hráči uvoľnenejšie a s väčším nasadením. Verili sme si, že vyhráme. Musíme si oddýchnuť a pripraviť sa na Dánov."

Práve s najbližším súperom na MS si Slováci v príprave dvakrát poradili, pričom neinkasovali ani gól. Zápas, ktorý je na programe v utorok o 20.15, bude dôležitý pre ďalší vývoj v A-skupine. "Čaká nás ešte veľa zápasov, my musíme urobiť maximum pre ten najbližší. Dôležité je, že mužstvo chce. Verím, že góly padnú a že to uhráme," dodal Cíger, ktorý možno pred utorňajším duelom urobí zmeny v jednotlivých formáciách. Aké budú, to sa rozhodne v priebehu pondelka, kedy majú hráči na programe popoludňajší tréning.
 

Vyberte región